Pawel Grabka

Rusza projekt

Już niebawem rozpocznie swoją działalność placówka wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży pod nazwą Aktywna Korzkiew.

W ramach projektu powstaje i rozpoczyna działalność od listopada tego roku Placówka Wsparcia Dziennego w Korzkwi przy ul. Eleonory Wodzickiej 2, dla 120 dzieci/młodzieży do 18 r.ż. oraz min. 100 ich rodziców/opiekunów prawnych mających trudności w wypełnianiu funkcji opiekuńczo-wychowawczych. W ramach projektu założono zorganizowanie zajęć w PWD przez cały rok, min. 5 dni w tygodniu – min. 4 h, w okresie wakacyjnym prze 8h. Realizacja projektu obejmuje teren Gminy Zielonki, a do projektu zrekrutowani mogą zostać jedynie mieszkańcy Gminy Zielonki.

Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską w ramach 9 Osi Priorytetowej Region spójny społecznie, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.1 Usługi społeczne i zdrowotne w regionie, Typ projektu: C. wsparcie dla tworzenia i/lub działalności placówek wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.

Szczegóły znajdą państwo pod linkiem: https://fundacja.malopolska.pl/podstrona.php?id=78

Bądź ze wszystkimi informacjami na bieżąco. Zapisz swój adres e-mail!