Ośrodek Głodówka

Ośrodek znajduje się na Polanie Głodówka na południowym stoku Cyrhli, skąd rozciąga się przepiękny widok na 45-kilometrową panoramę Tatr.

„Głodówka" jest doskonałym punktem wyjścia w polskie i słowackie Tatry Wysokie, bazą dla turystów uprawiających wędrówkę wysokogórską i wspinaczkę. Teren ośrodka jest ogrodzony, częściowo zalesiony.

Do dyspozycji naszych gości jest 100 miejsc noclegowych w dwóch budynkach (Murowaniec i Drewniak). W Drewniaku toalety w pokojach lub w korytarzu (1 toaleta na 2 pokoje, wszystkie łazienki nowe). W Murowańcu toalety wspólne w korytarzu (niższy koszt noclegu). Latem rozstawimy harcerskie namioty, istnieje możliwość rozbicia własnych namiotów. Do dyspozycji przestronna jadalnia z kuchnią (naczynia), sale do zajęć, dwie sale kominkowe, harcówka, parking, boisko do siatkówki, kapliczka z niedzielną polową mszą św. (w sezonie), lorneta widokowa, TV, Internet bezprzewodowy, gitara.
Na co dzień funkcjonuje u nas także restauracja. Polecamy m.in. kawę z pysznym piernikowym ciachem na tarasie widokowym, herbatę misiową oraz dania regionalne.

Zapraszamy na Głodówkę! Jeśli tylko chcecie wypocząć z rodziną, podziwiając najpiękniejszy widok na Tatry, albo wybrać się na wędrówkę w najbardziej urokliwe miejsca w okolicy.

Kontakt:

Ośrodek Głodówka

Polana Głodówka

34-530 Bukowina Tatrzańska

tel. +48 18 207 71 88

e-mail: biuro@glodowka.com.pl

www: www.glodowka.com.pl

facebook: https://www.facebook.com/schronisko.Glodowka

Ośrodek Głodówka jest majątkiem Związku Harcerstwa Polskiego, od 1 grudnia 2021 roku dzierżawionym przez naszą Fundację od ZHP.